Matematik

tangens

23. januar 2014 af Cirkeline1234 (Slettet) - Niveau: 10. klasse
Kan i hjælpe med en formel på en ligebenet trekant med en top vinkel på 80 º
Og varieret sidelængde
Der skal kunne være et æg på 45mm i diameter som kun lige kan smutte ind
Hvor lang skal siderne være for det passer

Hilsen Cirkeline

Brugbart svar (0)

Svar #1
23. januar 2014 af SuneChr

Lav en tegning af en ligebenet trekant, med topvinkel 80o og vinklerne ved grundlinjen, hver på 50o .
Benyt den indskrevne cirkel, med en diameter på 45 mm.


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

Radius i den iondskrevne cirkel skal så være r = 45mm/2 . Kaldes topvinklen A = 80º, skal højden h i den ligebenede trekant da være

h = (r/tan(A/2)) + r


Svar #3
23. januar 2014 af Cirkeline1234 (Slettet)

Kan det passe resultatet er 6.9 mm

Brugbart svar (0)

Svar #4
23. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#3

Nej, det er helt galt. Beregn højden med udtrykket i #2. De to lige store sider er da

b = c = h/cos(A/2)

og den til topvinklen modstående side er da

a = 2·h·tan(A/2)


Svar #5
23. januar 2014 af Cirkeline1234 (Slettet)

B=c=h/cos (A/2)= 49.31/cos (80/2)=64, 36
a=2×h×tan (80/2)=82, 75

Skriv et svar til: tangens

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.