Matematik

Optimering

24. januar 2014 af michellasb (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej vi har brug for hjælp.

En pommes frites bakke tænkes lavet af et stykke karton med dimensionerne 20 cm gange 10 cm. I skal finde ud af hvordan man kan lave en pommes frites bakke med størst muligt rumfang ud af dette stykke karton.

(Hjælp: Prøv at lave nogle modeller af et stykke A4 papir. Tegn en figur af situationen. Opstil derefter en funktionsforskrift for volumen som funktion af sidelængden)


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. januar 2014 af lfdahl (Slettet)

Fra hvert hjørne skæres et kvadrat med sidelængden x (x < 5 cm).

Da er bakkens volumen, som funktion af x:  V(x) = (20 - 2x)(10 - 2x)x = 4(x2 - 15x + 50)x

Løs: V'(x0) = 0.


Svar #2
24. januar 2014 af michellasb (Slettet)

Tak for hjælpen, jeg har løst den nu :)


Skriv et svar til: Optimering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.