Fysik

Voltmeter og ampere?

24. januar 2014 af liidthjælp (Slettet) - Niveau: C-niveau

heii nogle der kan forklare/hjælpe med disse 2 opgaver? 

Vedhæftet fil: opgave.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
24. januar 2014 af hesch (Slettet)

Opgave 1:    d

De to voltmetre måler jo den samme spænding.

Opgave 2:    a

Det er Kirchhoffs strømlov: summen af strømmene til et knudepunkt (mellem de tre nederste amperemetre) = 0:  Læs: Der forsvinder/tilføres ikke strømme ad "skjulte" veje fra/til et knudepunkt.

2A + ?A - 3A = 0      =>              ( alle strømretninger regnet mod højre )

? = 1A

Kirchhoffs love virker måske simple og indlysende, men har haft stor betydning ved indførelse af computerberegninger af elektriske kredsløb: Kirchhoff har i høj grad "systematiseret" Ohms love.


Svar #2
24. januar 2014 af liidthjælp (Slettet)

Jeg forstår ikke helt hvorfor det giver 1A? er det fordi man skal plusse 2A+1A = 3A? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. januar 2014 af hesch (Slettet)

Hvis du læser Kirchhoffs strømlov eksakt, siger den:   ( alle strømretninger regnet mod højre )

2A + 1A - 3A = 0

hvilket så medfører at 2A + 1A = 3A

Så svaret er: ja.

Men du kan vælge retningspilene for strømmen, som du vil. Hvis resultatet giver -1A, betyder det blot, at strømmen er +1A, modsatrettet pilretningen


Skriv et svar til: Voltmeter og ampere?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.