Matematik

Beregne vinkel A

25. januar 2014 af bambi112 (Slettet)

Julie og Simon diskuterer, hvordan de kan beregne vinkel A på skitsen.

Julie påstår at vinkel A er ca. 30 grader, fordi cin(30grader)=30/60

Simon påstår at vinkel A er ca. 27 grader, fordi cin(26,6grader)=30/60

Har simon eller julie ret i sin påstand om, hvordan vinkel A kan beregnes? Begrund dit svar.

Nogen der kan forklare mig hvordan det skal gøres?


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. januar 2014 af hesch (Slettet)

Hvor er skitsen ?


Svar #2
25. januar 2014 af bambi112 (Slettet)

Kan ikke lide tage et billede af den, men kan forklare det med ord.

Det er en retvinklet trekant. Grundlinjen (den nederste linje) er 60 cm, og 30 cm høj.


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. januar 2014 af hesch (Slettet)

Jeg kan ikke lige vende den trekant i hovedet, men:

Sin α = modstående katete / hypotenusen.  Den rette vinkel ligger mellem de to kateter, hypotenusen ligger overfor den rette vinkel.

sin(30º) =  30/60 = 0,5


Brugbart svar (0)

Svar #4
25. januar 2014 af peter lind

med cin mener du formodentlig sin. Du kan slå op på din lommeregner hvad sin(30º) og sin(26,6º) er


Brugbart svar (0)

Svar #5
25. januar 2014 af exatb

Med cin menes der forhåbentlig tan. Med en højde på 30 og en g på 60 må det være de to hypotenuser der er tale om.


Skriv et svar til: Beregne vinkel A

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.