Matematik

Musikscene

25. januar 2014 af Idaaaaaaaaaa (Slettet)

Godaften!

Opgaven lyder således:

Inden koncerten skal en musikscene med disse mål males på alle sider - undtagen i bunden, naturligvis!

1 liter maling dækker dækker 3 kv.m. - Hvor mange liter maling skal der købes?

Målene:

Længde = 30 m

Bredde = 30 m

Højde = 2,5 (antager også at dette er m, da der ikke står noget bagefter...)

Jeg er gået lidt i stå - håber at der er nogen der vil hjælpe..

På forhånd, tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. januar 2014 af peter lind

formodentlig er der ikke nogen væg på den ene side. Lav en tegning. find arealet af de flader, der skal males og divider  med de 3 m2. Det forekommer mig at være et ret lille areal, så er det rigtigt


Svar #2
25. januar 2014 af Idaaaaaaaaaa (Slettet)

#1

Åhh, jeg forstår ikke helt.. - Kan det hjælpe hvis jeg sender et billede?


Svar #3
25. januar 2014 af Idaaaaaaaaaa (Slettet)

Hold da helt ferie, det er stort..


Brugbart svar (0)

Svar #4
25. januar 2014 af peter lind

brug at arealet af et ´rektangel er bredde*højde


Svar #5
25. januar 2014 af Idaaaaaaaaaa (Slettet)

Ok!

Så man siger 30 m * 30 m = 900 m2

Hvad skal jeg derefter?


Brugbart svar (0)

Svar #6
25. januar 2014 af peter lind

find arealet af de andre vægge


Svar #7
25. januar 2014 af Idaaaaaaaaaa (Slettet)

Jeg forstår ikke helt - jeg har sagt l*b.. Er det ikke arealet?


Brugbart svar (0)

Svar #8
25. januar 2014 af peter lind

det er arealet af den store væg. Der er yderliger en mindre væg eller  2 lige store vægge. Desuden skal loftes måske males


Svar #9
25. januar 2014 af Idaaaaaaaaaa (Slettet)

Vorherre, jeg forstår ikke..


Svar #10
25. januar 2014 af Idaaaaaaaaaa (Slettet)

Vent!

Hvis jeg siger 30 m * 30 m, regner jeg jo arealet af loftet ud?


Brugbart svar (0)

Svar #11
25. januar 2014 af peter lind

Ifølge din tegning er der yderliger en væg med længde 30 m og bredde 2,5 m. Der findes muligvis en modstående væg, der ikke er kommet frem på din tegning. Desuden skal loftet muligvis males


Svar #12
25. januar 2014 af Idaaaaaaaaaa (Slettet)

Sååå:

30 m * 30 m = 900 m2 (loftet) -> (2,5 m * 30 m) * 4 = 300 m2 (væggene) -> 900 m2 + 300 m= 1200 m2

Ej, jeg ved det ikke..


Svar #13
25. januar 2014 af Idaaaaaaaaaa (Slettet)

Vil du hjælpe, eller er jeg helt umulig?


Brugbart svar (0)

Svar #14
25. januar 2014 af peter lind

der er vel kun et loft. De 2 sidevægge og loftet har formodentlig samme areal så du skal gange med 3 ikke 4 med mindre gulvet også skal males, hvilket det ikke skal ifølge #0


Svar #15
25. januar 2014 af Idaaaaaaaaaa (Slettet)

Altså jeg tænker væggene.. Der er jo 4 vægge.. derfor siger jeg højde som er 2,5 m * længde som er 30 m -> Der er som sagt 4 vægge, og derfor ganger jeg 2,5 m * 30 m med 4.. Forstår du? De 30 m * 30 m er loftet..

Hvis det er helt forkert, vil du så skrive det op, sådan som du ville regne det ud?


Brugbart svar (0)

Svar #16
25. januar 2014 af peter lind

Det er jo en scene og en scene har normalt kun 3 sidevægge. publikum skal jo kunne se hvad der foregår på scenen, så derfor regner jeg kun med 3 vægge


Skriv et svar til: Musikscene

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.