Matematik
Lineær funktion - bestem forskriften
25. januar 2014 af
Sarah08x (Slettet)
-
Niveau: B-niveau
Jeg har i en anden opgave skulle lave et koordinatsystem. Koordinatsystemet har jeg vedhæftet som et billede.
I følgende opgave står der:
Bestem forskriften y=ax+b for denne funktion.
Nogle der kan forklare, hvad det er jeg skal gøre?:)
Vedhæftet fil: image.jpg
Svar #2
26. januar 2014 af Christianos (Slettet)
At lave lineaer regression paa;; tabellens data betyder:
Saet dine x og y vaerdier ind i to kolonner i et excelark.
Marker dine data inkl bogstaverne x og y.
Vaelg diagram og så punktdiagram (scattered).
Naar du har din graf: højreklik paa; et af punkterne paa grafen. Vaelg tilfoej lineaer tendenslinje/linear trendline.
Naar det er gjort, har du en linje som forbinder punkterne.
Over eller under denne linje staar en ligning paa formen y=ax+b. Det er din lineaere funktion.
Der staar ogsaa; en forklaringsgrad, determinationskoefficienten, r^2, som kan ligge imellem 0.9 og 1. Jo taettere den ligger paa 1 desto mere er din funktion lineaer. Hvis det havde vaeret en potensfunktion: jo taettere paa 1, desto mere potensiel.
Saet dine x og y vaerdier ind i to kolonner i et excelark.
Marker dine data inkl bogstaverne x og y.
Vaelg diagram og så punktdiagram (scattered).
Naar du har din graf: højreklik paa; et af punkterne paa grafen. Vaelg tilfoej lineaer tendenslinje/linear trendline.
Naar det er gjort, har du en linje som forbinder punkterne.
Over eller under denne linje staar en ligning paa formen y=ax+b. Det er din lineaere funktion.
Der staar ogsaa; en forklaringsgrad, determinationskoefficienten, r^2, som kan ligge imellem 0.9 og 1. Jo taettere den ligger paa 1 desto mere er din funktion lineaer. Hvis det havde vaeret en potensfunktion: jo taettere paa 1, desto mere potensiel.
Skriv et svar til: Lineær funktion - bestem forskriften
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
