Kemi

Michaelis-Menten

26. januar 2014 af hioghi (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg er virkelig lost og har brug for noget hjælp til en opgave, der lyder sådan her:

Figuren (grafen) viser reaktionshastigheden som funktion af substratkoncentrationen for beta-galacotosidases hydrolyse af o-nitrophenyl-beta-D-galactopyranosid ONPG. 

Reaktionshastigheden blev målt vha. spektrofotometri som koncentrationen af dannet produkt pr. minut.

a) Angiv en tilnærmet værdi for Vmax ud fra grafen. --> Den har jeg aflæst til ca. 0,008 mM/min

b) Beregn Km - totalt lost, har kigget på formlerne, men ved ikke hvad jeg skal sætte ind osv..

Har virkelig brug for noget hjælp!! :(


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. januar 2014 af msblackiie (Slettet)

Prøv at kigge her omkring Line-weaver burk plot: http://www.biotechacademy.dk/Undervisningsprojekter/Gymnasiale-projekter/enzymer/teori/enzymer/enzymkinetik

 Og så formlem med de reciprokke værdier. Det noget tid siden jeg har haft om det, men synes jeg kan huske, at det er meget nemmere med denne måde :)


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. januar 2014 af msblackiie (Slettet)

Prøver lige at se om jeg har et gammelt excel-ark, så du kan gøre, som de foreslår på hjemmesiden :)


Svar #3
27. januar 2014 af hioghi (Slettet)

Hvis du kan finde dit gamle dokument, ville det være en stor hjælp til inspiration! I øvrigt mange tak for linket :)


Brugbart svar (0)

Svar #4
30. januar 2014 af msblackiie (Slettet)

Har fundet det :) Havde desværre ikke noget fra gymnasiet, men har noget, som vi lavede i vores introdage på universitetet. Bemærk der er to ark i dokumentet, jeg har været med til at lave ark 2. Hvis du trykker på grafen med den ene lineære graf, markerer den boksen "Lineweaver-Burk plot". Der har vi proppet vores resultater ind, men men men, vi har snydt og udeladt resultatet for 100 mikro molær, som er fy, men det fik vores graf til at se pænere ud og det skulle ikke bruges til noget :) Ligningen for den lineære regression blev y=12,987x+455.330. Hvis du kigger på en linær forskrift, y=ax+b har du hældningen a som her er Km/Vmax (se billedet). Skæring med y-aksen er 1/Vmax som er dit b. Og x er variabel som er 1/S.  
Så for at beregne Vmax har du 1/Vmax=455.330 <=> Vmax=1/455.330. 
Og Km/Vmax=12,987 (Vmax har du lige fået ovenover) <=> Km=2,85*10^-5. 

Ved selvfølgelig ikke om du skal lave så mange udregninger, men måske hjælper det dig til at forstå det lidt bedre :)


Brugbart svar (0)

Svar #5
30. januar 2014 af msblackiie (Slettet)

Glemte lige at vedhæfte.. 


Svar #6
31. januar 2014 af hioghi (Slettet)

Tusind tak!! :)


Skriv et svar til: Michaelis-Menten

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.