Matematik

Gennemsnitlige årlig procentvise rente

26. januar 2014 af HFNU (Slettet)

To søskende arver hver 250 000kr.

Den ene indsætter sin arv på en konto med en fast årlig rente på 4%

a) Hvor stort et beløb står der på kontoern efter 5 år?

Den anden indsætter sin arv på en konto med en variabel rente. Efter 5 år står der 287574, 50kr på denne konto.

b) Bestem den gennemsnitlige årlige procentvise rente for denne konto.

a) har vi regnet ud at der efter 5år står 304163,2256kr på kontoen.

Jeg er i tvivl om b-eren

hvor jeg har regnet den årlige procentvise rente ud sådan her....Er det rigtigt???og er den årlige procentvise rente det samme som den gennemsnitlige procentvise rente????

r = kvadratroden af 5(304163,2256: 250.000)=  1,04-1 = 0,04= 4%

1000 1000 tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. januar 2014 af 123434 (Slettet)

To søskende arver hver 250 000kr.

Den ene indsætter sin arv på en konto med en fast årlig rente på 4%

a) Hvor stort et beløb står der på kontoern efter 5 år?

250.000kr*(1+0,04)5=304163kr

b) Den anden indsætter sin arv på en konto med en variabel rente. Efter 5 år står der 287574, 50kr på denne konto.

250.000*(1+r)5=287574, 5 kr

(1+r)5=287574,5/250.000

(1+r)5=1,150298

1+r=5√1,150298

1+r=1,0284

r=1,0284-1=0,0284

r=2,84%


Svar #2
27. januar 2014 af HFNU (Slettet)

Ej hvor er du sød ...1000 1000 tak:)


Skriv et svar til: Gennemsnitlige årlig procentvise rente

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.