Matematik

Hvad er Dm(f) og Vm(f) for denne her.

26. januar 2014 af StudyBeast (Slettet) - Niveau: C-niveau

Nogen som kunne hjælpe mig med den her opg med at finde definitionsmængden og værdimængden?

jeg har forskriften: f(x)=x2+2x+3

og så har jeg udfyldt nedenstående skema.

X=-4,-3,-2,-1,0,1,2,3,4

f(x)=11,6,3,2,3,6,7,18,27

og så skulle jeg tegne en graf og finde Dm(f) og Vm(f)

Jeg tror at jeg muligvis har misforstået noget i forhold til Dm(f) og Vm(f), fordi jeg fik det til noget og min ven fik det til noget helt tredje, så ville lige være sikker.


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. januar 2014 af lfdahl (Slettet)

f er en parabel med grene opad. Du skal bestemme f´s mindste værdi (=2) i bunden af parablen og bemærke at f går mod ∞, når x går mod ±∞. Funktionen f er defineret for alle reelle tal.


Svar #2
26. januar 2014 af StudyBeast (Slettet)

Så værdimængden er [2, uendelig[ og Dm: ]- uendelig, uendelig[?

Brugbart svar (0)

Svar #3
26. januar 2014 af lfdahl (Slettet)

Ja, men du bør skrive:

Dm(f) = R


Svar #4
26. januar 2014 af StudyBeast (Slettet)

Ok, mange tusinde tak skal du have! :)

Skriv et svar til: Hvad er Dm(f) og Vm(f) for denne her.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.