Matematik

Isolering af x i brøk

27. januar 2014 af ditttte (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Jeg kan simpelthen ikke finde ud af denne opgave:

For at finde maksimaludbyttet skal jeg finde U'(x) = 0

Mit U'(x) = (40-10x^2)/((x^2+4)^2)

Derfor: 0 = (40-10x^2)/((x^2+4)^2)

Er der en der måske kan hjælpe med at isolere x, ned til mindste detalje? :)

På forhånd tak - Ditte 


Brugbart svar (1)

Svar #1
27. januar 2014 af PeterValberg

Brøken kan kun give nul, hvis tælleren er lig med nul:

40 - 10x2 = 0   ⇔   10x2 = 40   ⇔   x2 = 4   ⇔   .......

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
27. januar 2014 af ditttte (Slettet)

Super mange tak for hjælpen !


Brugbart svar (1)

Svar #3
27. januar 2014 af mathon

eller
      ved omskrivning af tælleren:
                                                         40-10x2 = 10(22-x2) = 10(2+x)(2-x) = 0 …
                


Skriv et svar til: Isolering af x i brøk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.