Kemi

Stofmængdeberegning

27. januar 2014 af MilleGSS (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg sidder med en kemi aflevering om stofmængdeberegning og jeg er kommet lidt i tvivl, da jeg skal til at udregne den aktuelle stofmængde i Mg(NO3)2. Jeg har udregnet molar masse og stofmængde som bliver 0,023mol (hvis der allerede er fejl der, vil det være super at gøre mig opmærksom på det og evt give mig en mellemregning, hvor jeg kan se, hvordan i regnede det). Jeg bliver nu i tvivl omkring forholdet mellem stofferne og hvordan er det så lige jeg skal udregne den aktuelle stofmængde udfra denne formel: n/v. Opløsningen er i 500mL.

Håber i kan hjælpe! 


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. januar 2014 af mathon

M(Mg(NO3)2) = 148.3148 g/mol             
                                                                                   n = V•c

               


Svar #2
27. januar 2014 af MilleGSS (Slettet)

Det er ikke helt det jeg mener, for jeg kender jo godt den formelle stofmængde for Mg(NO3)2 opløst i 500mL vand. Jeg vil gerne finde ud af den aktulle stofmængde. Jeg ved jeg skal udregne stofmængden for ionerne, men da jeg er lidt i tvivl om forholdet mellem stofferne, ved jeg ikke hvordan jeg skal udregen stofmængden for ionerne Mg2+ og 2NO3-.


Brugbart svar (1)

Svar #3
27. januar 2014 af mathon

   c(Mg(NO3)2) = (0,023mol) / (0,500 L) = 0,046 M
                         

                            [Mg2+] = c(Mg(NO3)2

                            [NO3-] = 2 • c(Mg(NO3)2)      


Svar #4
27. januar 2014 af MilleGSS (Slettet)

#3

TAK! 
Hvad med reaktionsskemaet, skal man have H20 med i det? Umiddelbart tænker jeg, Mg(NO3)2(s) --> Mg2+(aq) + 2NO3-(aq). Jeg tænker at forholdet mellem dem er 1-1-2?


Brugbart svar (1)

Svar #5
27. januar 2014 af mathon


                  H2O skal ikke med.


Skriv et svar til: Stofmængdeberegning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.