Matematik

tangenter og cirkler

27. januar 2014 af johs5 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hejsa :-)

Er der nogen der kan hjælpe mig med følgende opgave:

I et koordinatsystem i planen er en linje l bestemt ved ligningen 4x+3y-19=0

Bestem en ligning for den cirkel med centrum C(3,2), der har linjen l som tangent


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

Beregn afstanden r fra centrum C(3,2) til linien. Denne afstand er lig med cirklens radius.


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. januar 2014 af mathon


                                                             |4·3 + 3·2 - 19|
                               r = dist(l,C(3,2)) = ---------------------
                                                                √(42 + 32)
 

Cirkelligning:
                               (x-3)2 + (y-2)2 = r2


Svar #3
27. januar 2014 af johs5 (Slettet)

Tak for svar. Opdagede så senere at der var et lignende eksempel i bogen...

Svar #4
27. januar 2014 af johs5 (Slettet)

endda med samme tal


Skriv et svar til: tangenter og cirkler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.