Matematik

hjælp

27. januar 2014 af louisehanseen (Slettet)

Hej alle

håber i kan hjælpe mig med følgende opgave:

Opg 3:

I 2009 betalte hver forbruger i Holstebro 34,15kr pr. kubikmeter vand samt et fast årligt abonnement på 581,25kr

A) Opstil en formel, der beskriver sammenhæng mellem den samlede udgift i (kr) til vand i 2009 og vandforbruget (målt i kubikmeter) for en forbruger i Holstebro?

For Hillerød beskrives den tilsvarende sammenhæng ved formlen: y=49,38x+308,75

Hvor x er vandforbruget (målt i kubikmeter) og y er den samlede udgift i (kr)

B) Hvor stort skal vandforbruget være for at en forbruger i Holstebro skal betale mindre end en forbruger i Hillerød?

Jeg har svaret på a) og fået: y=34,15x+ 581,25

Jeg håber i kan svare på om jeg har lavet a rigtig og hvordan man laver b


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

Svaret i a) er korrekt.

b) Løs nu uligheden yHolstebro(x) < yHillerød(x) ved først at løse den tilsvarende ligning.


Svar #2
27. januar 2014 af louisehanseen (Slettet)

det giver ikke helt mening


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Start med at løse ligningen

yHolstebro(x) = yHillerød(x) , dvs.

34,15x+ 581,25 = 49,38x+308,75 .

Når vandforbruget er under værdien for denne løsning, betales der mest i Holstebro. Når vandforbruget er over denne værdi, betales der mest i Hillerød.


Skriv et svar til: hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.