Matematik

kvadratkomplettering

27. januar 2014 af johs5 (Slettet) - Niveau: A-niveau

jeg sidder og døjer lidt med en cirkel der er bestemt ved ligningen

x^2+2x+y^2-4y-3=0

Er der nogen der kan vise hvordan man kvadratkompletterer denne?


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

Se først på leddene med x. Undersøg, hvad a skal være, for at

(x+a)2 = x2 + 2x + ? . gang ud på venstre side:

x2 + 2ax + a2 = x2 + 2x + ? .

Man ser, at der må gælde

2ax = 2x , dvs. a = 1 , og dermed

? = a2 = 1

Man benytter samme fremgangsmåde med leddene med y.


Skriv et svar til: kvadratkomplettering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.