Matematik

Løsning til 2.gradsligning

27. januar 2014 af anwandel (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg bliver ved med at ramme en mur med denne ligning: a^2-10a-100 = 0

d har jeg fundet: d=500, men kan ikke komme videre her fra.

Nogen som kan hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. januar 2014 af eray (Slettet)

d=500 så vil det sige at der er 2 løsninger

og formlen for x når der er to løsninger lyder således;

-b+-kvadratrod(d)/2*a

så nu skal du bare indsætte dine værdier 

Nu kan også se det herinde http://da.wikipedia.org/wiki/Andengradspolynomium hvis det er lidt utydeligt det jeg har skrevet :)


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

Indsæt så i rodformlen

a = (-B ±√d) / (2A) ,

hvor A og B er koefficienter i 2.-gradsligningen.


Skriv et svar til: Løsning til 2.gradsligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.