Matematik

Logaritme

28. januar 2014 af nicolineschmidt (Slettet) - Niveau: B-niveau

Log(x^2) = 1,2 

In (5x) = In (10)

(In(x))^2= 0.25

0.87 * x + 3 = 4.16

7 * e^x = 21

er der ikke nogle der vil hjælpe mig lidt.... :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. januar 2014 af PeterValberg

Udnyt at 10x og log(x) er hinandens modsatte

Tilsvarende er ex og ln(e) hinandens inverse

log(x2) = 1,2
x2 = 101,2
x = ±√(101,2)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. januar 2014 af mathon


                   In(5x) = In(10)

                   In(10·(x/2)) = In(10)

                   ln(10) + ln(x/2) = ln(10)

                   ln(x/2) = 0

                   x/2 = 1

                   x = 2                          hvilket jo kan ses allerede i første linje.

                  


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. januar 2014 af mathon

                  7 • ex = 21

                  ex = 31

                     ex = e1•ln(3) = eln(3)

                     x = ln(3)
eller

                     ln(ex) = ln(3)

                     x = ln(3)


Skriv et svar til: Logaritme

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.