Matematik

Procentøgelse?

28. januar 2014 af AmalieSPetersen (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej!
Jeg har prøvet alle kræfter med opgave b, men jeg har glemt min formelsamling derhjemme, og internettet har ikke hjulpet mig meget.. Kan I hjælpe mig?

a. Luftmodstand:                       0,035 * 802                            = 224N

b. Procent:                              224 : 100                               = 0,224?
                                               2,24 * 30                                = 67,2?

                                               224 + 67,2                             = 291,2?
                                                 
(291,2 – 224) : 224              = ?


Brugbart svar (1)

Svar #1
28. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

b) Beregn

((y(x·1,3) - y(x)) / y(x)) · 100% = (1,32 - 1) · 100%


Svar #2
28. januar 2014 af AmalieSPetersen (Slettet)

#1

b) Beregn

((y(x·1,3) - y(x)) / y(x)) · 100% = (1,32 - 1) · 100%

________________________________________

((224(80*1,3)-224(80)) * 100 = 537 600

(1,32 - 1) · 100% = 69

Men har jeg gjort det rigtigt? Og hvad filan gør man så?
- Tusind tak!


Brugbart svar (1)

Svar #3
28. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Hvis du ikke gør det generelt, som jeg gjorde det i #1, men i stedet vælger at tage udgangspunkt i luftmodstanden for x = 80, skal du gøre det ordentligt:

y(80) = 0,035·802 = 224

y(80·1,3) = 0,035·(80·1,3)2 = 378,56

Procentvis forøgelse: (378,56 - 224)/224 = 69%

Generelt (uafhængigt af x): 1,32 - 1 = 1,69 -1 = 0,69 = 69%


Skriv et svar til: Procentøgelse?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.