Matematik

Potenser

28. januar 2014 af CamillaAagedal (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej. Jeg er lidt i tvivl om den her opgave. Mest på grund af at eksponenten i den ene er negativ og så forvirrer kvadratroden som slet ikke har en eksponent mig også lidt... Jeg kender godt til potensregnereglerne, men kan ikke lige få den her til at gå op. Håber i vil kigge på den, jeg har vedhæftet en fil med opgaven. Tak på forhånd. 

Vedhæftet fil: Opgave 1.PNG

Brugbart svar (1)

Svar #1
28. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

Benyt, at √a = a1/2 . Benyt potensregnereglerne.


Brugbart svar (1)

Svar #2
28. januar 2014 af LeonhardEuler

Benyt også


Svar #3
28. januar 2014 af CamillaAagedal (Slettet)

Så dvs. jeg også skal benytte den selvom eksponenten er negativ? Altså (a2)-1 = a2*-1 ? 


Brugbart svar (0)

Svar #4
28. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#3

Ja. (a2)-1 = a-2 .


Skriv et svar til: Potenser

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.