Matematik

hjælp til vektorer

28. januar 2014 af plamesaen (Slettet) - Niveau: A-niveau

Aner ikke hvordan jeg skal lave disse opagver:

I et koordinatsysten er der givet to vektorer vektor v og vektor w. Om en trekant ABC oplyses, at vektor AB = vektor v og vektor AC = vektor w. Med D betegnes et punkt på BC, som opfylder at vektor BD = 1/3 vektor BC, mens betegner et punkt på AD hvor vektor AC = 1/2 vektor AD.

a) Bestem vektor BC udtryk ved vektor v og vektor w

b) Bestem vektor AD udtrykt ved vekor v og vektor w

c) Bestem vektor AE vektor BE og vektor CE udtrykt ved vektor v og vektor w


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

a) Lav en tegning og få overblik. Så fremgår det, at

AB + BC = AC, dvs

v + BC = w .

b) Benyt, at

AD = AB + BD = AB + (1/3)·BC .

c) Det må være AE = (1/2)·AD ?


Svar #2
28. januar 2014 af plamesaen (Slettet)

Hvordan vil denne tegning se ud? er helt lost i de her vektorer :) forresten - Mange tak for hjælpen du er en guttermand (det er vidst ikke første gang du hjælper mig med matematikken)


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

En tegning betyder her en skitse. Tegn en trekant ABC og indtegn vektorerne på tegningen.


Svar #4
28. januar 2014 af plamesaen (Slettet)

a) vektor v + vektor BC = vektor w

b) vektor AD = vektor v + 1/3 vektor BC

c) vektor AE = 1/2 vektor AD

men hvis de skal udtrykkes ved hjælp af vektor v og vektor w hvordan vil de så se ud?


Brugbart svar (0)

Svar #5
28. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#4

Skriv det mere overskueligt ved at benytte fed skrift for vektorer.

a) Af v + BC = w fås så   BC = w - v .

b) Fortsæt

AD = AB + BD = AB + (1/3)·BC  = v + (1/3)·(w - v) = (2/3)·v + (1/3)·w

c) AE = (1/2)·AD = (1/2)·((2/3)·v + (1/3)·w) = (1/3)·v + (1/6)·w

BE = BA + AE = -AB + AE = -v + (1/3)·v + (1/6)·w = ...

CE = CA + AE = -AC + AE = -w + (1/3)·v + (1/6)·w = ...


Skriv et svar til: hjælp til vektorer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.