Matematik

differentialigning

28. januar 2014 af simon196 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Nogen der kan hjælpe mig med denne opgave?

Jeg er noget så langt at jeg ved at det er en sammensat funktion, så jeg skal finde den indre og der værdi, men jeg har lidt svært ved det :)?

Vedhæftet fil: Studieportalen.png

Brugbart svar (1)

Svar #1
28. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

Der er ikke tale om en differentialligning, men om at benytte differentialregning.

a) Benyt tangentligningen

y = f '(x0) · (x - x0) + f(x0)

med x0 = 1 .

b) Løs ligningen f '(x) = 0 .

Man benytter reglen for differentiation af et produkt til beregning af f '(x) .


Svar #2
28. januar 2014 af simon196 (Slettet)

det er meget let at beskrive hvad man skal på den måde, det ville jeg også have kunnet, men hvordan differentiere man den? Det er egentlig det jeg spørger om :)


Brugbart svar (1)

Svar #3
28. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Funktionen er f(x) = x·e2x .

Benyt reglen for differentiation af et produkt .

(g(x)·h(x))' = g'(x)·h(x) + g(x)·h'(x)


Svar #4
28. januar 2014 af simon196 (Slettet)

så må det giver

x*e*2x=x*e*2x+x*e*2x

?


Brugbart svar (1)

Svar #5
28. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#4

Nej, du skal på skift differentiere faktorerne i produktet:

(x·e2x)' = (x)'·e2x + x·(e2x)'

Det er ikke e·2x , men e2x . Benyt også, at

(ekx)' = k·ekx , k konstant.


Svar #6
28. januar 2014 af simon196 (Slettet)

jeg forstår det ikke helt så godt? :)


Brugbart svar (2)

Svar #7
28. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#6

Du skal differentiere de to funktioner x og e2x og indsætte deres differentialkvotienter i udtrykket for det differentierede produkt.


Skriv et svar til: differentialigning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.