Matematik

Hjælp

29. januar 2014 af Evasw (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Maltes knallert kan køre 37,5 km. på en liter benzin. En liter benzin koster 12,50 kr. og Malte har købt sin knallert for 11500 kr.

Forklar hvorfor funktions forskriften f (x) = 1/3 x + 11500 beskriver sammenhængen mellem det antal kilometer Malte har kørt, og hans samlede udgifter til knallert og benzin.

- Vil i være søde, at hjælpe mig med det?


Brugbart svar (1)

Svar #1
29. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

Ud fra antal km, der kan køres på 1 liter benzin, og fra prisen for 1 liter benzin, ser man, at det koster 12,50 kr at køre 37,5 km. Beregn nu prisen for at køre 1 km. Beregn så prisen for at køre x km, og læg dertil købsprisen for knallerten.


Svar #2
29. januar 2014 af Evasw (Slettet)

Tusind tak for svar!


Svar #3
30. januar 2014 af Evasw (Slettet)

Kunne du evt. skrive det lidt mere simpelt, da jeg ikke rigtig forstod det?

- På forhånd tak!


Brugbart svar (0)

Svar #4
30. januar 2014 af LarsJensen0 (Slettet)

Hej,

Du skal forklare hvorfor at f(x) er den samlede udgift til knallerten når der er kørt x km på den. Du skal så bare regne lidt om på tallene angående km/l og kr/l.

Hilsen Lars


Svar #5
30. januar 2014 af Evasw (Slettet)

Okay mange tak for svar!


Svar #6
30. januar 2014 af Evasw (Slettet)

Er jeg dum, hvis jeg stadig siger, at jeg ikke forstår den? :O


Brugbart svar (0)

Svar #7
30. januar 2014 af tjoe (Slettet)

F(x) = 1/3 + 11500

x= det antal meter han kører.

Malte har kørt 37,5 km. på én liter benzin. 1/3 af 37,5 = 37,5/3 = 12,5 som er det samme som en liter benzin koster. 


Svar #8
30. januar 2014 af Evasw (Slettet)

Tusind tak! Det hjalp meget!


Brugbart svar (0)

Svar #9
30. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#7

Forskriften er

f(x) = (1/3)·x + 11500 .

Da  det koster 12,50 kr at køre 37,5 km, koster det (12,50/37,50) kr = (1/3) kr at køre 1 km.


Svar #10
30. januar 2014 af Evasw (Slettet)

Tusind tak for hjælpen!


Skriv et svar til: Hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.