Matematik

Mat

29. januar 2014 af Mathon23 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Er helt blank er der kan løse den?

En funktion f er bestemt ved
f (x) = x4 − 3x2 − 4 .
a) Bestem en ligning for tangenten til grafen for f i punktet P(2, f (2)) .
b) Bestem monotoniforholdene for f.


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

Benyt tangentligningen

y = f '(x0) · (x - x0) + f(x0)

med x0 = 2 . Funktionen er vel

f(x) = x4 - 3x2 -4 .

Løs derefter ligningen f '(x) = 0 .


Skriv et svar til: Mat

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.