Matematik

Løsing for differentialligning

29. januar 2014 af geislerb (Slettet) - Niveau: A-niveau

Der er en opgave som jeg ikke rigtig forstår. Den lyder sådan:

Bestem løsningen for følgende differentialligninger, integralkurven skal gå igennem punktet P.

a) y'=2y   P=(1,2)


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. januar 2014 af 012343210

Prøv og kig lidt på ekspotialfunktionen - det er den eneste der giver noget der minder om sig selv, og så kan du jo se om du ikke kan få 2 tallet ind, nu du har den at gå ud fra;)


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. januar 2014 af sashakleist (Slettet)

Men hvordan bliver det til e?


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Benyt, at

(eax)' = a·eax (a konstant)


Brugbart svar (0)

Svar #4
30. januar 2014 af AskTheAfghan

Du kan starte med at bestemme en fuldstændig løsning for (den omskrevet) differentialligning

(1/y) y' = 2 dvs. 

∫ (1/y) dy =  ∫ 2 dx.


Skriv et svar til: Løsing for differentialligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.