Matematik

Finde en side på trekant

30. januar 2014 af hejpepper (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg skal finde min side b i min trekant, jeg ved at side a er 6 og c er 12 og min vinkel C er 90 grader. hvordan gør jeg når jeg skal bruge sinusrealtionerne ?

på forhånd tak :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

Trekanten er retvinklet. Benyt Pythagoras til at finde b.

Det ses, at den ene katete er præcis det halve af hypotenusen, så de spidse vinkler i trekanten er 30º og 60º, og den manglende katete b er derfor (√3)/2 gange hypotenusens længde.


Svar #2
30. januar 2014 af hejpepper (Slettet)

Hvad vil det sige ? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Hvad mener du? Hvad forstår du ikke i svaret i #1?


Svar #4
30. januar 2014 af hejpepper (Slettet)

nej, for jeg ved at den skal give noget med 10, et eller andet og jeg kender jo ikke vinkel B som man ellers kunne bruge ?


Brugbart svar (0)

Svar #5
30. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#4

Du kan som nævnt benytte Pythagoras, a2 + b2 = c2 . Man kender a og c og kan derfor beregne b . Du kan så kontrollere med resultatet givet til sidst i #1.


Svar #6
30. januar 2014 af hejpepper (Slettet)

problemet er jo at jeg ikke kender b. 


Brugbart svar (1)

Svar #7
30. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#6

Ja, den skal du jo beregne. Du kender a og c.

b2 = c2 - a2 ,

b = √(c2 - a2)


Svar #8
30. januar 2014 af hejpepper (Slettet)

tak :-)


Skriv et svar til: Finde en side på trekant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.