Kemi

mængdeberegning

30. januar 2014 af mmmooo34 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hydrogenchlorid kan fremstilles ved reaktionen:

 H2(g) + Cl2(g) → 2 HCl(g)


Hvor meget HCl kan der dannes, hvis en blanding af 10,00 g H2 og 10,00 g Cl2 bringes til at reagere?


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. januar 2014 af mathon


                                                   H2 (g)         +         Cl2 (g)         →         2 HCl (g)
ækvivalente mængder:              1 mol                     1 mol                      2 mol
                                                   2,016 g               70,906 g                 72,922 g
                                                  10,00 g                 10,00 g                        x

det ses,
af forholdsfaktorerne
                                        f(H2)   =  10,00 / 2,016 =  4,96032
                                        f(Cl2)   =  10,00 / 70,906 =  0,141032        at Cl2 er "den begrænsende faktor"

hvoraf
                                         x = f(Cl2) • (72,922 g) = 0,141032 • (72,922 g) ≈ 10,28 g

      En rekationsblanding på 10,00 g H2 og 10,00 g Cl2 under optimale reaktionsforhold vil højst kunne
      udvikle 10,28 g HCl (g).


Skriv et svar til: mængdeberegning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.