Matematik

Eksponentiel funktioner find a

30. januar 2014 af ChristinaFO (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej Alle.. 

Jeg sidder og er i gang med en opgave jeg skal aflevere i næste uge. 

Opgaven lyder:

Generation 60+. 

I disse år oplever verden en eksplosion i antallet af folk over 60 år:I 1950 var der 205 mio. På verdensplan, i 2006 var tallet 688 mio., og i 2050 vil næsten  to mia. Verdenover være over 60.

Antallet af mennesker i verden over 60 år vokser kraftig. I en model beskriver man denne udvikling ved

Hvor x er antal år efter 1950, og y er antal mennesker over 60 år.

a) Brug udklippets oplysninger om 1950 og 2006 til at bestemme tallene a og b. 

Hvordan finder jeg a ? Jeg synes ikke lige jeg har nogle punkter jeg kan tage udgangspunkt i for at bruge formlen a=(x2-x1)kvadratrod(y2/y1). Jeg har prøvet med formlen: F= S/B (S=Slutværdi/B=Begyndelsesværdi) og har fået det til 3,356 hvilket jeg synes virker usandsynligt !

Håber i kan hjælpe mig :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. januar 2014 af mathon

se


Brugbart svar (1)

Svar #2
30. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

Man kender de to punkter (0 ; 205) og (56 ; 688) , så man kan indsætte i formlen

a = (y2/y1)1/(x2-x1) = (688/205)1/56 = ...


Svar #3
30. januar 2014 af ChristinaFO (Slettet)

Tak :)


Skriv et svar til: Eksponentiel funktioner find a

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.