Biologi

Ilt til kroppens celler

30. januar 2014 af 123434 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hvorfor pumpes blod, som jo indeholder ilt, ud i cellerne?

Tak på forhånd og god aften


Brugbart svar (1)

Svar #1
30. januar 2014 af BObama (Slettet)

Det gør blod heller ikke. Blod pumpes ikke ud i cellerne, men ud til cellerne. Det sker da cellerne har brug for ilt for at kunne respirere aerobt.


Svar #2
30. januar 2014 af 123434 (Slettet)

Tak for svaret. Hvad menes der med at respirere aerobt?


Brugbart svar (1)

Svar #3
30. januar 2014 af desert_eye (Slettet)

#1 Thumbs up

Du kan ikke overleve ved anaerobt arbejde, derfor pumper du blod som har bundet ilt ud til cellerne, hvor cellerne optager ilt --> elektrontransportkæden --> Danner ATP nok til at opretholde cellernes behov for energi (=at overleve).


Brugbart svar (1)

Svar #4
30. januar 2014 af desert_eye (Slettet)

Aerobt = Med ilt

Anaerobt = Uden ilt


Skriv et svar til: Ilt til kroppens celler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.