Fysik

Luftmodstand

31. januar 2014 af hypernova (Slettet) - Niveau: A-niveau

Goddag kloge hoveder.

Jeg er igang med et projekt, hvor jeg er interesseret i at finde ud af, hvor højt en luftbøsse kan skyde, når der tages forbehold for luftmodstanden. Jeg er lidt på bar bund, men jeg har følgende oplysninger om skuddet:

Mundingshastigheden: 155,6 m/s

Projektilets vægt: 0,5 g.

Skuddet affyres ved 0 meters højde. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. januar 2014 af hesch (Slettet)

"Der tages forbehold for luftmodstanden", hvilket forbehold ?  Tages der hensyn eller ses der bort fra ?

I sidste tilfælde anvendes energibetragtningen:

Ekin,start = Epot,slut      =>

½*m*v2 = m*g*h         =>

½v2 = g*h            (isoler h)

I første tilfælde mangler der oplysninger om haglenes udformning og densitet.


Svar #2
31. januar 2014 af hypernova (Slettet)

Beklager den manglende oplysning. Der skal tages hensyn til luftmodstanden. Massefylden er 11,34 idét materialet er bly. Hvilke oplysninger skal du bruge vedr. dets udformning? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
31. januar 2014 af hesch (Slettet)

Er de runde, eller har de facon i retning af en badmintonbold ?

Er der ligefrem givet en Cw koefficient ?


Svar #4
31. januar 2014 af hypernova (Slettet)

Hvis vi taler om den ballistiske Koefficient, så lad os antage, at den er 0,400. i så fald, er projektilets masse 11,7 g og densiteten er 11. Mundingshastigheden ændres til 823 m/s.


Brugbart svar (0)

Svar #5
31. januar 2014 af hesch (Slettet)

Pas !


Skriv et svar til: Luftmodstand

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.