Matematik

Funktionsforskrift

31. januar 2014 af booksoflearning (Slettet) - Niveau: 7. klasse

Kursen på Schweizerfrancs er 376. (100 Sfr. = 376 kr.)

Banken skal have 17 kr. i veksel-gebyr

Hvad er funktionsforskriften?


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. januar 2014 af cul8r (Slettet)

Da banken skal have 17 kr. i vekselgebyr, kommer du mindst til at betale 17 kr. Derfor skal grafen skære y-aksen i 17.
Derudover er kursen (som du skriver) 100chf=376dkk. Dette svarer til, at 1 chf=3,76dkk.
Hver gang du går én ud, går du altså 3,76 op. Dvs. at hældningen er 3,76.

Håber det hjalp ;)
 


Brugbart svar (0)

Svar #2
31. januar 2014 af hesch (Slettet)

. . . . så forskriften er:

dkk = 3,76chf + 17


Brugbart svar (0)

Svar #3
31. januar 2014 af mathon

        
                            totalpris   =    Schweizerfrancs-pris    +     gebyr

                                y          =             x·3,76                  +       17

                                                         y = 3,76·x + 17


Brugbart svar (0)

Svar #4
31. januar 2014 af SuneChr

Banken er vel næppe så grådig, at kunden skal betale 17 kr. for ikke at veksle noget.
Derfor må forskriften kun gælde alle positive x . Punktet (0 ; 17) er således ikke medregnet.
 


Brugbart svar (0)

Svar #5
31. januar 2014 af hesch (Slettet)

#4:  Det skal du ikke være sikker på.

Åbn en konto i Danske Bank, sæt 500kr ind på kontoen, lad den stå fuldstændig urørt i et år, så er pengene VÆK (kontogebyr).

I morgen tager de 17kr i entrè, bare for at gå ind i banken, tro mig.


Skriv et svar til: Funktionsforskrift

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.