Fysik

Hastighedsfunktion ud fra stedfunktion

31. januar 2014 af khalidamar (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

jeg skal vise at ligning 11 er hastigheden ud fra ligning 9. Jeg har bare differentieret 1 gang  idet at hastighedsfunktionen er den afledte af stedfunktionen- Når jeg differentierer får eg dog ikke v(t) som i opgavebeskrivelsen. Nogle der kan fortælle mig hvorfor? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. januar 2014 af mathon


                                   Tilføj noget mere konkret.


Svar #2
31. januar 2014 af khalidamar (Slettet)

vi skal vise at hastighedsfunktionen er 

           v(t)=g*(m/μ)*(1-e^-(μ/m*t)

vi har prøvet at diff. x(t) hvor vi får

(g*(m/μ)^2 * μ *(e(μ*t)/m-1) * e(-μ*t)/m) / m


Brugbart svar (0)

Svar #3
31. januar 2014 af mathon

               Skriv
                          x(t)


Brugbart svar (0)

Svar #4
31. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

Jeg gætter på, at det drejer sig om den samme opgave som denne tråd er knyttet til

https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=1438241


Brugbart svar (0)

Svar #5
31. januar 2014 af mathon

som - hvis det er tilfældet - giver:


                         x(t) = g·(m/μ)·t + g·(m/μ)2·e-(μ/m)t - g·(m/μ)2

            
                         v(t) = dx/dt = g·(m/μ) + g·(m/μ)2•e-(μ/m)t•(-µ/m)   =   g·(m/μ) - g·(m/μ)•e-(μ/m)t =

                         v(t) = g·(m/μ) • (1 - e-(μ/m)t)                                                                               


Skriv et svar til: Hastighedsfunktion ud fra stedfunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.