Matematik
Ligebenet trekant
20. november 2005 af
Sicma (Slettet)
Hey!
Jeg har en ligebenet trekant ABC. Jeg kender topvinklen til at være 38 grader, samt at grundlinjen er 32 cm.
Hvordan finder jeg "hypotenuserne" dvs. AB og BC?
Jeg har en ligebenet trekant ABC. Jeg kender topvinklen til at være 38 grader, samt at grundlinjen er 32 cm.
Hvordan finder jeg "hypotenuserne" dvs. AB og BC?
Svar #2
20. november 2005 af Guruen (Slettet)
hmm..
altså.. du ka i hvert fald til a begynde med finde <ABC og <ACB da de må være lige store, eftersom benene er lige lange og derved har samme indfaldsvinkel på grindlinjen..
180-38=142.. så vinklerne må være halvdelen a de 142, da de er lige store..
<ABC=71 grader <ACB=71 grader..
Jeg vill enu nok benytte mig a sinus eller cosinus relationerne for at finde |AB| og |AC|..
skriv hvis du ikk fik fat i min kryptiske besked..
:)
altså.. du ka i hvert fald til a begynde med finde <ABC og <ACB da de må være lige store, eftersom benene er lige lange og derved har samme indfaldsvinkel på grindlinjen..
180-38=142.. så vinklerne må være halvdelen a de 142, da de er lige store..
<ABC=71 grader <ACB=71 grader..
Jeg vill enu nok benytte mig a sinus eller cosinus relationerne for at finde |AB| og |AC|..
skriv hvis du ikk fik fat i min kryptiske besked..
:)
Svar #4
20. september 2009 af Tef159 (Slettet)
Sidder med næsten samme opgave. Har først lige lært det med sinus og cosinus-relationerne. Er det muligt at få svaret skåret lidt ud i pap? ;)
Skriv et svar til: Ligebenet trekant
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
