Matematik

4(X-2)-6(X-2)=9(2-X) trin for trin

31. januar 2014 af Svenni94 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej, sidder midt i en matmatik aflevering og er gået i stå ved den ligning 4(X-2)-6(X-2)=9(2-X) er der nogen venlige mennesker der er søde at sige trin for trin hvordan den skal løses er ikke den skarpeste til mat. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. januar 2014 af RafferOnline (Slettet)

Først ganges ind i parenteserne:

4x-8-6x+12 = 18-9x

X'erne flyttes over på venstre side.

4x-6x+9x = 18+8-12

X'erne og tallene lægges sammen

7x = 14

Der divideres med 7 på begge sider, så der kun er et enkeltstående X tilbage

x = 2


Brugbart svar (1)

Svar #2
31. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

Bemærk, at der er tale om 3 led, der alle indeholder faktoren (x-2):

            4·(x-2) -6·(x-2) = 9·(2-x) , flyt alle led på venstre side

            4·(x-2) -6·(x-2) + 9·(x-2) = 0 , sæt den fælles faktor (x-2) uden for parentes

            (4 -6 +9)·(x-2) = 0 , reducer

               7·(x-2) = 0 , benyt nulreglen

                   x - 2 = 0

                   x = 2


Svar #3
31. januar 2014 af Svenni94 (Slettet)

Tusind tak :)

Skriv et svar til: 4(X-2)-6(X-2)=9(2-X) trin for trin

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.