Matematik

Finde a og b udfra funktionen f(x) = b*a^x

31. januar 2014 af Zyzz1997 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Opgave lyder: Vækstraten for funktionen f(x) = b • ax er 17% og f(0) = 24. 

Angiv tallene a og b. Nogle der kan hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. januar 2014 af mathon


                                 f(x) = b • (1 + 0,17)x

                                 f(0) = b • (1 + 0,17)0 = 24


Svar #2
31. januar 2014 af Zyzz1997 (Slettet)

Så a = 1,17 ikke?


Brugbart svar (0)

Svar #3
31. januar 2014 af mathon

           Jo


Svar #4
31. januar 2014 af Zyzz1997 (Slettet)

tak :-) Hvordan regner du b ud?


Svar #5
31. januar 2014 af Zyzz1997 (Slettet)

Når forhelvede det giver 24. Tusind tak!


Skriv et svar til: Finde a og b udfra funktionen f(x) = b*a^x

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.