Matematik

Logaritmer

31. januar 2014 af Sinimini (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej

Jeg kan ikek lige huske, hvorfor, log(27) er det samme som 3*log(3). I mit regneprogram giver de det samme, men kan ikek lige forstår hvorfor..


Brugbart svar (1)

Svar #1
31. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

Der gælder, at 27 = 33 . Benytter man nu en regneregel for logaritmer:

log(an) = n·log(a)

ser man, at

log(27) = log(33) = 3·log(3) .


Skriv et svar til: Logaritmer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.