Matematik
cirkel: skæringspunkter
20. november 2005 af
det.dean (Slettet)
Hey..
Jeg har 2 cirkler, hvor jeg skal finde skæringspunkterne imellem dem.. Der er ingen nogle der har et hint til hvad jeg skal gøre??
//Det.dean
Jeg har 2 cirkler, hvor jeg skal finde skæringspunkterne imellem dem.. Der er ingen nogle der har et hint til hvad jeg skal gøre??
//Det.dean
Svar #1
20. november 2005 af Waterhouse (Slettet)
Det er ikke helt nemt at gøre i hånden. Lad os sige vi har de to ligninger
x^2+3x+y^2+6y=45
og
x^2+10x+y^2-5y=56
kan grafregneren selvfølgelig ret nemt lave det, det er bare at skrive:
solve(x^2+3x+y^2+6y=45 and x^2+10x6+y^2-5y=56,{x,y})
Ellers kan man - hvis ligningen for cirklen er særlig pæn, især - forsøge at isolere x eller y, og indsætte det i den anden ligning. Desværre kan man riskiere at komme ud i noget snask med nogle fjerdegradsligninger.
Måske man kan med lidt vektorregning, skal jeg ikke kunne sige.
x^2+3x+y^2+6y=45
og
x^2+10x+y^2-5y=56
kan grafregneren selvfølgelig ret nemt lave det, det er bare at skrive:
solve(x^2+3x+y^2+6y=45 and x^2+10x6+y^2-5y=56,{x,y})
Ellers kan man - hvis ligningen for cirklen er særlig pæn, især - forsøge at isolere x eller y, og indsætte det i den anden ligning. Desværre kan man riskiere at komme ud i noget snask med nogle fjerdegradsligninger.
Måske man kan med lidt vektorregning, skal jeg ikke kunne sige.
Skriv et svar til: cirkel: skæringspunkter
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
