Matematik

Differentiering af cosinus

01. februar 2014 af Rasmuslarsenjylland (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej alle,

Når man skal differentierer: 2*cos(0,628*t-1,884*t), så får man -2,512*sin(1,256*t). Hvorfor er 1,256 positivt når 0,628-1,884 giver -1,256?


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. februar 2014 af peter lind

fordi cosinus differentieret giver minus sinus. Der er altså 2 minusser


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. februar 2014 af mathon

         (2•cos(-1,256t)) '  =  (2•cos(1,256t)) '  =  2 • (-sin(1,256t)) • 1,256  =  -2,512•sin(1,256t)


Svar #3
01. februar 2014 af Rasmuslarsenjylland (Slettet)

#2: Okay, men hvorfor bliver -1,256t positivt fra trin 1 til 2? :D


Brugbart svar (0)

Svar #4
01. februar 2014 af peter lind

cos(x) = cos(-x)


Svar #5
01. februar 2014 af Rasmuslarsenjylland (Slettet)

arh det forklare det hele - mange tak både #4 og #2


Skriv et svar til: Differentiering af cosinus

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.