Virksomhedsøkonomi (VØ el. EØ)

Forskellen på IØ og VØ?

02. februar 2014 af SimoneØsterbye (Slettet) - Niveau: A-niveau

Er der nogle, som kan forklare mig, hvad forskellen er på International Økonomi og VØ? Jeg finder informationen relevant, da jeg har tænkt mig at søge ind på HHX, og skal derfor vælge studieretning. Jeg interesserer mig meget for samfundsfag og salg/marketing. Er der så noget, som ville være bedre end andet? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. februar 2014 af NielsVium (Slettet)

Hej Simone

Hvis jeg skal være helt ærlig tror jeg google vil give dig det bedste svar på dit spørgsmål, men da jeg har haft begge fag på HHX vil jeg hurtigt lige prøve.

IØ = International Økonomi hvor man primært får undervisning i hvordan økonomien er skruet sammen internationalt (i resten af verden). Derudover vil der være en masse om globalisering (hvordan vi er begyndt at hænge mere sammen som et verdenssamfund i forhold til f.eks. valuta, integration, produktion i en virksomhed sendt til udlandet m.m.) og samtidig er der en del samfundsfag inde over så man lærer også en del om hvordan den danske økonomi er skruet sammen.

VØ = Virksomhedsøkonomi hvor man lærer om hvordan økonomien er skruet sammen i virksomheder. Der laver man meget regnskab og budgetter samt bogføring. Det handler om hvordan man finder årsresultater og hvordan man finder ud af hvad der er råd til at investere i, og hvad der ikke er råd til at investere i.

Hvis der f.eks. er en virskomhed med en indtægt på 1 million om året men også har en masse udgifter i form af løn til medarbejdere, indkøb af varer og andet, så skal man finde ud af om det kan lade sig gøre at købe en ny maskine f.eks. 

Håber du kunne bruge det

Niels Vium


Skriv et svar til: Forskellen på IØ og VØ?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.