Kemi

forsæbning

02. februar 2014 af cecilielow (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg har vedhæftet og forsøgt at løse vedhæftede opgave, et klogt hovede som kan se hvad jeg gør galt, siden mit facit ikke stemmer? 

Vedhæftet fil: 010214studieportalen.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
02. februar 2014 af mathon

reelt overskud af NaOH
                                                     ((20,2-9,8)·10-3 L) · (0,5 mol/L) = 0,0052 mol

forbrugt stofmængde NaOH:
                                                     (0,025 L)·(0,5 mol/L) - 0,0052 mol = 0,0073 mol

forbrugt masse NaOH:
                                                     m = (0,0073 mol) · (39,971 g/mol) = 0,291788 g = 291,788 mg

forsæbningstal
                                                     FT = (291,788 mg) / (1,5 g) ≈ 195 mg NaOH per g kakaosmør


Svar #2
02. februar 2014 af cecilielow (Slettet)

tusind tak  :)


Skriv et svar til: forsæbning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.