Kemi

stofmængde

02. februar 2014 af hansen1921 (Slettet) - Niveau: B-niveau

hvad fortæller stofmængden af elektroner, når man siger q/(z*F)


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. februar 2014 af mathon

Ladningen q kan ved elektroden udskille q/(z·F) mol stof af stoffets vandopløste ion med ladningen z.


Svar #2
03. februar 2014 af hansen1921 (Slettet)

#1

altså hvad fortæller den stofmængden man får i mol. Hvis man fx får 0,0045 mol betyder det så at man ved den elektrode kan udskille så mange mol 


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. februar 2014 af mathon

         Der skal  z  elektroner til at udskille ét atom af en kat-ion med den numeriske ladning  z.
         Der skal  z•NA  elektroner til at udskille ét mol af en kat-ion med den numeriske ladning z.

         Der skal  ladningen  z•e  Coulomb til at udskille ét atom af en kat-ion med den numeriske ladning  z.
         Der skal  ladningen z•NA•e  Coulomb til at udskille ét mol af en kat-ion med den numeriske ladning z.

             Faradays tal    F = NA•e = 96485,3 C/mol
hvoraf
         Der skal  ladningen z•F  Coulomb til at udskille ét mol af en kat-ion med den numeriske ladning z.

antal udskilte mol
beregnes af:

                                  n = Q/(z•F)

antal udskilte g
beregnes af:
                                  m = Q/(z•F) • M
hvoraf
                                            M
                                  m = ------- • Q
                                          z · F

                                  m = Ä • Q                 hvor Ä = M/(z·F) = m/Q

  kaldes det elektrokemiske ækvivalent dvs forholdet mellem den ved katoden udskilte masse og ladningen
  gennem elektrolytten.


Brugbart svar (0)

Svar #4
04. februar 2014 af mathon

som i forsøgssituationen
benyttes som:

                                 m = Ä • I • t


Skriv et svar til: stofmængde

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.