Kemi

Idealgasligningen

02. februar 2014 af snilo (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hvor mange liter dioxygen frigøres, når en plante fremstiller 1,0 kg glucose ved fotosyntese (20 grader og 101 kPa)
 

Jeg er kommet frem til at stofmængden er 33,305 mol
men jeg kan ikke få mine enheder til at stemme. 
dvs. V= 33,305 mol*8,3145 J/mol*K *( 20+273 K)/ p men her er p jo 101 kPa?


Brugbart svar (1)

Svar #1
02. februar 2014 af peter lind

Pa er enheden N/m2


Brugbart svar (1)

Svar #2
02. februar 2014 af Heptan

101 kPa = 1 atm = 1,01 bar

R = 0,0831 (L*bar)/(K*mol)


Brugbart svar (1)

Svar #3
03. februar 2014 af mathon

                           Pa = N/m2 = J/m3

enheder
                           J/m3 • m3  = mol • J/(mol·K) • K

                                      J    =    J
                          


Skriv et svar til: Idealgasligningen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.