Matematik

stamfunktion - integralregning

02. februar 2014 af JetteRohdin (Slettet) - Niveau: B-niveau

en funktion f er givet ved f(x)=4x+2ln(x), x.0

F er en stamfunktion til f, og F(1)=5

bestem F(x)

det har jeg f[et til F(x)=2x^2 +2ln(x)

er jeg overhovedet t;t p[ jeg er ikke god til ln.

mvh

Jette


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. februar 2014 af Krabasken (Slettet)


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. februar 2014 af peter lind

Integration af ln(x) kan duklare ved at betragte ln(x) som et produkt af den konstante funktion 1 og funktionen ln(x) altså ln(x) =1*ln(x). Det kan du lave partiel integration på. Integrer 1 og differentier ln(x)


Skriv et svar til: stamfunktion - integralregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.