Matematik

Lineær regression

02. februar 2014 af Sarah08x (Slettet) - Niveau: B-niveau

Nogle der kan hjælpe med følgende opgave?

Hvornår vejer grisen 65 kg ifølge den lineære model?


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. februar 2014 af peter lind

Det ville være en fordel hvis du ulejligede dig med at fortælle hvad den lineære model er. Formodentlig skal du løse en ligning af formen 65 = ax+b


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. februar 2014 af Krabasken (Slettet)

- Må vi se HELE opgaven?

:-)


Svar #3
02. februar 2014 af Sarah08x (Slettet)

Her er hele opgaven:

a) Bestem vægten som funktion af alderen ved lineær regression.
b) Bestem vægten efter 7 uger.
c)Hvornår vejer grisen 65 kg ifølge den lineære model?
d) hvor mange kg tager grisen på pr. Måned?

Svar #4
02. februar 2014 af Sarah08x (Slettet)

Nedenstående tabel viser vægten af en gris nogle uger efter fødslen.
Vedhæftet fil:image.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #5
02. februar 2014 af peter lind

Du skal bruge metoden i #1 hvor den lineære funktion er den du er kommet frem til i det første spørgsmål


Svar #6
02. februar 2014 af Sarah08x (Slettet)

Svaret fra opg. a) = y=4,14512x-59976
Skal jeg så indsætte 65 på y's plads så det ser således ud:
65=4,14512x-59976

Hvordan går jeg så videre herfra?

Brugbart svar (0)

Svar #7
02. februar 2014 af peter lind

Den lineære funktion  stemmer ikke med data ? Er der en kommafejl ?  Det er ellers den rigtige ligning, du er kommet frem til. Løs ligningen ved at trække de 59976(?) over på venstre side og divider med 4,14512


Svar #8
02. februar 2014 af Sarah08x (Slettet)

Hvad mener du med at den lineære funktion ikke stemmer med data? Forstår jeg ikke??

Brugbart svar (0)

Svar #9
02. februar 2014 af peter lind

Hvis du sætter x til at være en mulig værdi for tiden vil du få en negativ vægt


Skriv et svar til: Lineær regression

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.