Fysik

Fysik -energi

02. februar 2014 af MikaelGreve (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej jeg har en opgave jeg gerne vil ha set på og ha svar på om det er rigtigt. den sidste opgave vil jeg meget gerne ha hjælp og forklaret hvordan den løses :D 

Vi vil i denne opgave beregne bremselængden af et tog, der kører med hastigheden 150km/h. Togets masse er 250tons. For at løse opgaven skal vi finde gnidningskraften mellem hjul og skinner. Den er giver ved udtrykket Fgnidning=U*Ft.

Fer er Ft tyngdekraften på toget, og u er gnidningskoefficienten for gnidning af stål mod mål. Denne gnidningskoefficient afhænger af noget af ståloverfladernes tilstand og kan variere mellem 0,4 og 0,8.

a) Find togets kinetiske energi, når det kører med hastigheden 150km/h

b)Find størelsen af det arbejde, som gnidningskraften skal udføre på toget for at bringe det til standsning.

c)Hvilken bremselængde ville du regne med, hvis du var togføre?

  a) 

Ekin = (1/2) • m • v2

Ekin = 217 kJ

b)

Jeg vil her mene at toget skal bruge den samme mængde størrelse af arbejde som den bruger af kinetiske energi til at køre så hurtigt, hvilket vil sige:

Ekin = (1/2) • m • (-v2)

Ekin = -217 kJ

c) 

Har jeg ingen anelses om hvordan skal laves :D

På forhånd tak ! ;D


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. februar 2014 af peter lind

b) Det er korrekt at arbejdet skal svare til den kinetiske energi, men det er arbejdet ikke den kinetiske ener gi, der er -217 kJ

c) Find gniningskraften for grænserne af gnidningskoefficienten. Brug dernæst at arbejde = kraft*vej


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. februar 2014 af Jerslev

#0: Dit svar på opgave b) er korrekt, men dit argument er ikke.

Til opgave c) skal du udnytte, at der er en sammenhæng mellem kraft, strækning og kræftens arbejde.

- - -

mvh

Jerslev


Svar #3
02. februar 2014 af MikaelGreve (Slettet)

b) 

Så svaret til B er A= Ekin?

c) 

HVordan finder jeg grænserne? 

Hvordan finder jeg nu kraften? Fordi jeg vil derefter antage at jeg skal sige arbejde/kraft= vej, ikke sandt?


Svar #4
02. februar 2014 af MikaelGreve (Slettet)

#2: HVordan skal det så argumenteres?


Brugbart svar (0)

Svar #5
02. februar 2014 af peter lind

Der er givet i opgaven at 0,4<μ<0,8


Svar #6
02. februar 2014 af MikaelGreve (Slettet)

#5

F(t) tyngdekraften på toget er vel stadig 9,82 N/kg?

hvilket vil sige at for Fgnidning=0,4*9,82 =3.928

3,928*250 =982 N?


Svar #7
02. februar 2014 af MikaelGreve (Slettet)

#5

Er det så herefter at sige 217017,36J/982N=221 m?


Brugbart svar (0)

Svar #8
02. februar 2014 af peter lind

Tyngdekraften på toget er m*g Gnidningsmodstanden er derfor Fgnidning = μ*m*g


Brugbart svar (0)

Svar #9
02. februar 2014 af Jerslev

#4: Argumentet skal gå på hvilken kraft, der skal stoppe toget samt hvor stor en mængde energi, denne kraft skal fjerne fra toget for at stoppe det.

- - -

mvh

Jerslev


Skriv et svar til: Fysik -energi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.