Matematik

Matematik, bestem vinkel - C niveau

02. februar 2014 af Dina97 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Heey, nogen der vil hjælpe mig med disse to opgaver? 

a) Bestem vinkel v

b) Bestem arealet af trekant ABC

- tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

Jo, men prøv at formulere hele opgaven.


Svar #2
02. februar 2014 af Dina97 (Slettet)

Sorry , kan man ikke se det billede, jeg har lagt op :-)

Vedhæftet fil:Unavngivet.png

Brugbart svar (0)

Svar #3
02. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Jo, nu, men det var der jo ikke i #0

Unavngivet.png

Benyt udtrykket for cosinus til en vinkel i den retvinklede trekant ACD til at bestemme vinkel v.

Benyt så udtrykket for tangens til en vinkel i en retvinklet trekant til ud fra 2c og siden AC at bestemme siden BC. Beregn så arealet af trekant ABC som det halve produkt af kateternes længder.


Svar #4
02. februar 2014 af Dina97 (Slettet)

kan det passe det giver 25 c? :)


Brugbart svar (0)

Svar #5
02. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#4

Nej.

cos(A) = 4,5 / 5,0 = 9/10 . Find nu vinkel A.


Svar #6
02. februar 2014 af Dina97 (Slettet)

har fundet den :) tak! Kan du foreklare præcist hvordan jeg skal lave b? 


Brugbart svar (0)

Svar #7
02. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#6

Det er forklaret helt præcist i sidste afsnit i #3. her kommer det med en tastefejl korrigeret

Benyt så udtrykket for tangens til en vinkel i en retvinklet trekant til ud fra 2v og siden AC at bestemme siden BC. Beregn så arealet af trekant ABC som det halve produkt af kateternes længder.


Svar #8
02. februar 2014 af Dina97 (Slettet)

forstår ikke hvor du får 2c fra? 


Svar #9
02. februar 2014 af Dina97 (Slettet)

Forstår det godt nu, men du skrev lidt længere oppe 2c? det er derfor jeg blev forvirret?


Brugbart svar (0)

Svar #10
02. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#9

Det var jo en tastefejl for 2v, som det blev rettet til i #7.


Svar #11
02. februar 2014 af Dina97 (Slettet)

kan du hjælpe mig med opgaven, ved ikke helt hvordan jeg skal lave den? 


Brugbart svar (0)

Svar #12
02. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#11

Så har man jo, at

tan(2v) = |BC| / |AC| , dvs.

|BC| = |AC| · tan(2v) = |AC| · sin(2v)/cos(2v) = |AC| · 2·sin(v)·cos(v) / (2·cos2(v) - 1)

                                 = 4,5 · 2·(√(1-(9/10)2))·(9/10) / (2·(9/10)2 -1)

                                 = 9·(√19)/10·(9/10) / (62/100)

                                 = (81/62)·√19

Trekantens areal er så

T = (1/2)·|AC|·|BC|


Skriv et svar til: Matematik, bestem vinkel - C niveau

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.