Fysik

hjælp af en profff

02. februar 2014 af Mathnerdsx (Slettet) - Niveau: A-niveau

Opgave 8, hvordan faen skal jeg lave den så den giver 4,4 har virkelig ingen idé har vedhæftet.. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

Benyt:

Erstatningskapacitansen for parallelforbundne kapacitorer er summen af kapacitorernes kapacitanser.

Den reciprokke erstatningskapacitans for serieforbundne kapacitorer er summen af kapacitorernes reciprokke kapacitanser.


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

OK Opg 8:

C2 og C3 er i parallel, hver på 8 μF , så deres erstatning er 16 μF. (C2+C3) og C4 er i serie, så deres reciprokke erstantning er (1/16 + 1/8) (μF)-1 = (3/16) (μF)-1 .

(C2+C3)+C4 er i parallel med C5, så deres erstatning er (8 + 16/3) μF = 13,333 μF .

Endelig er C1 , (C2,C3,C4,C5) og C6 i serie, så den reciprokke erstatning er

(1/20 + 1/13,3333 + 1/10) (μF)-1 = 1/4,444 (μF)-1 , eller C(erstatning) = 4,4444 μF


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. februar 2014 af hesch (Slettet)

Et andet "trick":

Smid f.eks. velvalgte 160Coulomb gennem kredsløbet.

Se intuitivt, hvordan ladningerne måtte fordele sig over over kondensatorerne.

Beregn den samlede spænding. ( se næste linie ).

Faraderstatning = Coulomb / Volt.

Morale:  Det skal gå lidt stærkt på arbejdsmarkedet nu om dage. "Man" bruger også tricket i modstandsnetværk: Gæt/vælg en spænding, se hvad der sker.


Skriv et svar til: hjælp af en profff

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.