Matematik

Afstand og fart

03. februar 2014 af Hejmeddig666 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg kan ikke huske, hvordan man regner med fart og distance.

Spørgsmålet lyder sådan:

Gammelkøbing og Middelborg har en indbyrdes afstand på 80 km. Camilla ønsker at køre fra Gammelkøbing til Middelborg på præcis 1 time. De første 30 minutter kører hun med en fart på 60 km/t. Hvilken hastighed skal hun holde resten af tiden, hvis hun vil nå sit mål?

Nogen der kan hjælpe?

På forhånd tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. februar 2014 af SuneChr

De første 30 min køres med 60 km/t . Der tilbagelægges da 30 km
De næste 50 km skal også køres på 30 min. Så hastigheden her må da være 100 km/t


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. februar 2014 af mathon

               skrevet:
                                     v = s/t = (50 km) / (0,5 t) = 100 km/t
 


Skriv et svar til: Afstand og fart

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.