Matematik

Reducere

03. februar 2014 af aresiio (Slettet) - Niveau: C-niveau

3√2^4 * 4√2^5
    5√2^4

Hvordan reducere man denne her? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

Prøv at skrive det mere klart. Menes der

3√(24) · 4√(25) / 5√(24)   ?

Udtryk hver af faktorerne som en potens af 2. Benyt så kendte potensregneregler til at reducere udtrykket.

Benyt, at  m√(an) = an/m .


Svar #2
03. februar 2014 af aresiio (Slettet)

Hvordan kan jeg bruge den regel?

Det giver ikke et helt tal?


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Nej, der er da heller ingen regel for, at det skal give et helt tal.

3√(24) · 4√(25) / 5√(24) = 24/3 · 25/4 · 2-4/5 = ...


Svar #4
04. februar 2014 af aresiio (Slettet)

Eksponenten fremtræder jo ikke som et hélt tal? 

Altså: 2^1,333333 * 2^1,25 * 2^-0,8?


Brugbart svar (0)

Svar #5
04. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#4

Nej, der er da heller ingen regel om, at eksponenterne skal være hele tal. (Det hedder hel, ikke hél på dansk).

Benyt en anden potensregneregel til at reducere udtrykket:

an · am = an+m .

Skriv potenserne som brøker, ikke som tilnærmede decimaltal. Man ender med at skulle lægge tre brøker sammen.


Svar #6
04. februar 2014 af aresiio (Slettet)

Er dette korrekt?

2^1.7833


Brugbart svar (0)

Svar #7
04. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#6

Lad være med at skrive potenserne som tilnærmede decimaltal. Benyt eksakte brøker.


Svar #8
04. februar 2014 af aresiio (Slettet)

2^1 3333333/10000000 * 2^1 1/4* 2^4/5? 


Brugbart svar (0)

Svar #9
04. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#8

Nej. Man skriver

2(4/3)+(5/4)-(4/5) = 2(4/3)+(9/20) = 2(80+27)/60 = 2107/60

Man benytter de eksakte brøker, ikke tilnærmede decimaltal.


Svar #10
04. februar 2014 af aresiio (Slettet)

Har forstået det hele nu.

Tak for hjælpen! 


Skriv et svar til: Reducere

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.