Matematik

monotoni

04. februar 2014 af samsamsamsam (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg skal finde maximum og minimum for f(x) = x3 - 2x2 +3x - 4. Nogle, som vil hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

Løs ligningen f '(x) = 0 .

Bemærk, at f(x) er et polynomium af grad 3, så der kan kun findes lokale ekstrema.


Svar #2
04. februar 2014 af samsamsamsam (Slettet)

Det har jeg også gjort. Problemet er at jeg får D til -20.


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Og hvad kan du så slutte af det?


Brugbart svar (0)

Svar #4
04. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

Bemærk, at

f '(x) = 3x2 - 4x + 3 = 3·(x - (2/3))2 + (5/3) > 0 .


Svar #5
04. februar 2014 af samsamsamsam (Slettet)

Jeg forstår ikke hvordan jeg løser det med hensyn til at 3·(x - (2/3))2 + (5/3)=0


Brugbart svar (0)

Svar #6
04. februar 2014 af mathon

  da         f '(x) = 3·(x - (2/3))2 + (5/3) > 0     for alle x

           Hvad betyder det, at f '(x) > 0 for alle x?       

        
 


Brugbart svar (0)

Svar #7
04. februar 2014 af mathon

#6

  da         f '(x) = 3·(x - (2/3))2 + (5/3) > 0     for alle x

           Hvad betyder det for grafen for f(x), at f '(x) > 0 for alle x?       

        
 


Skriv et svar til: monotoni

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.