Matematik

lineær funktion

04. februar 2014 af Anonyyyym - Niveau: B-niveau

Opgaven; Grafen for en lineær funktion g(x) går igennem punktet P(-2,4) og er parallel med grafen for f(x). Bestem en forskrift for g(x)

Problem: Jeg kan ikke finde ud af at løse opgaven, plus jeg skal bruge programmen Nspire, hvilket jeg ikke er vant til , så ved ikke hvordan jeg skal opstille opgaven. 

Håber i kan hjælpe! :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. februar 2014 af mathon

…der mangler oplysning om grafen for f(x).


Svar #2
04. februar 2014 af Anonyyyym

Sorry, glemte at skrive den ind: f(x)=-4x+6


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. februar 2014 af mathon

Grafen for en lineær funktion g(x) går igennem punktet P(-2,4) og er parallel med grafen for 

                                               f(x) = -4x+6

Bestem en forskrift for g(x).

Så opgaveteksten faktisk er:
      Bestem forskriften g(x) for den rette linje med hældningstal -4 gennem P(-2,4).


           


Svar #4
04. februar 2014 af Anonyyyym

Det hjalp ikke rigtig :/ Jeg har aldrig haft styr på matematik, så hvis du ville hjælpe med at løse opgaven kunne det være rart


Brugbart svar (0)

Svar #5
04. februar 2014 af mathon

brug den rette linjes
punkt-hældningsformel:

                                            y - yo = a·(x - xo)


Brugbart svar (0)

Svar #6
04. februar 2014 af Tyrael (Slettet)

#4

Det har mathon allerede gjort i #3, men vi kan prøve at uddybe det lidt mere:

En lineær funktion er af typen y = a·x + b, hvor y er den afhængige variable, a er hældningskoefficienten, x er den uafhængige variable, og b er skæringen med y-aksen.
At grafen for en lineær funktion g(x) går igennem punktet P(- 2, 4) betyder jo, at grafen for funktionen skal gå igennem disse punkter.  At vi samtidig får oplysningen "og er parallel md grafen for f(x) = - 4·x + 6" betyder blot, at de har samme hældningskoefficient, dvs. a = - 4.
Nu har vi altså a = - 4, x = - 2 og y = 4, da P(- 2, 4) = (x, y).
Altså er der kun én ubekendt i y = a·x + b, nemlig skæringen med y-aksen b
Opstil en ligning med de ovenstående værdier og isolér med hensyn til b, og så har du forskriften for g(x).


Brugbart svar (0)

Svar #7
06. februar 2014 af mathon

#5

brug den rette linjes
punkt-hældningsformel
 

                                                                 y - yo = a·(x - xo)

    med (xo,yo) = (-2,4)  og  a = -4


Skriv et svar til: lineær funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.