Kemi

Elektrolyse

04. februar 2014 af BleepBloopBleep (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej!

Jeg har en opgave, hvor jeg skal finde ud af, hvor mange liter vand jeg skal bruge, for at kunne lave
200 000 m^3 brint. Jeg ved dog ikke, hvordan jeg skal gøre, så et lille spark i den rigtige retning ville være dejligt :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
04. februar 2014 af mathon

                                                        2 H2O (l)   --->   2 H2(g)   +   O2 (g)
ækvivalente mængder i mol                 1                      1

1 mol H2 fylder ved
101325 Pa og 20ºC

                                     V = (1 mol) · (8,31451 J/(mol·K)) · (293 K) / (101325 J/m3) = 0,024043 m3
                     da Pa = N/m2 = N·m/m3 = J/m3                                                                                                    

                                     n = (200 000 m3) / (0,024043 m3/mol) = 8,36845 Mmol H2
                         
dvs
                                            8,36845 Mmol H2O
                    med massen
                                            m = (8,36845·106 mol) · (0,018015 kg/mol) = 149857 kg vand

                    med volumen
                                            V = (149857 kg) / (1,0 kg/L) = 149857 L vand

.

                  Elektrolyseproduktion af 200 000 m3 H2 ved 101325 Pa og 20ºC kræver 149857 L vand.


Svar #2
04. februar 2014 af BleepBloopBleep (Slettet)

Tusind tak! Det var slet ikke så slemt som jeg troede det ville være :D


Svar #3
04. februar 2014 af BleepBloopBleep (Slettet)

#1

Hvor har du fået (0,018015 kg/mol) fra? Jeg kan ikke lige se hvor du henter det henne, men ellers forstår jeg alt det andet :)


Svar #4
04. februar 2014 af BleepBloopBleep (Slettet)

#3

Lige meget - jeg har fundet ud af det :D


Skriv et svar til: Elektrolyse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.